افتخاری دیگر: ساخت نمونه آزمایشگاهی دستگاه پرینتر سه بعدی به روش جوش خوردگی رسوبی

برای اولین بار در دانشکده مهندسی مکانیک: ساخت نمونه آزمایشگاهی دستگاه پرینتر سه بعدی به روش جوش خوردگی رسوبی

پرینتر سه بعدی (3D Printing) یا ساخت افزایشی(Additive Manufacturing) به فرآیند تولید قطعات سه ‌بعدی از فایل دیجیتالی آن گفته می‌شود. این تکنولوژی به این علت که طراحی از طریق کامپیوتر و پرینتر سه ‌بعدی به طور مستقیم منجر به تولید قطعات فیزیکی می‌شود، مهم می‌باشد. تکنولوژی پرینتر های سه بعدی به روش جوش خوردگی رسوبی (Fused Deposition Modeling) یکی از روش‌های آسان و سریع پرینت سه بعدی می‌باشد. در این روش ماده مصرفی (فیلامنت) در یک نازل که بر روی یک میز CNC سه بعدی قرار دارد، ذوب شده و به صورت لایه به لایه بر روی سینی ساخت می‌ریزد.

پرینتر ساخته شده فقط یک نمونه آزمایشگاهی می‌باشد و در تلاش هست که تا سال آتی به یک طرح صنعتی تبدیل شود. این پرینتر پایان نامه دانشجوی مهندسی مکانیک آقای محمد فوقانی زیر نظر استاد راهنما جناب آقای دکتر علی سعداله برای اولین بار در دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه علم و فرهنگ ساخته شده است. این پرینتر قابلیت چاپ قطعاتی تا ابعاد 20 در20 در20 سانتی متر و با کیفیت مناسب (کیفیتی نزدیک به پرینترهای صنعتی) را دارد. دقت چاپ این پرینتر 400 میکرون بوده و قادر به پرینت تمامی پیچیدگی‌های قطعات سه بعدی می‌باشد. برنامه نویسی این نمونه با نرم افزار Arduino بوده و طراحی آن به نرم افزار Catia انجام گرفته است.

(ادامه مطلب)